søndag 28. oktober 2012

REGADILLO, AGUACATÁN 26 OKTOBER 2012I slutten av mai 2010 var det et voldsomt regnvær og orkan som rammet Guatemala. Elven Rio Negro steg med 6 meter og tok med seg 7 husstander og skolen. Clinica Noruega bidro med 40.000,- for å hjelpe familiene som hadde mistet alt. 
 Familiene i regadillo ønsket å kjøpe en ny tomt der de kunne etablere skolen på nytt, for den lå i utsatt område, truet både av elven og jordras.Her er jeg sammen med en av de som mistet alt. han har fortsatt t-skjorta han fikkk i juli 2010.

Clinica Noruega bidro med midler for at skolen fikk kjøpt tomta. Vi var også pådrivere for å få fortgang i saken.
Det var en fantastisk følelese å komme tilbake to år etter å se den flotte skolen som var blitt bygget på dugnad, og vite at Clinica Noruega har bidratt til at en drøm har blitt virkelighet. 

 Befolkningen var svært takknemlige fordi vi fra Norge og Clinica Noruega ikke har glemt dem.

Det lille klasserommet var helt fullt av voksne, unge og bar som var spente på  hva Clinica Noruega ville formidle denne ettermiddagen. Roaslinda, Jose og Pricila formidlet utmerker hva familieplanlegging betyr. De er utrolig viktige for arbeidet til Clinica Noruega i Aguacatán kommune, Guatemala.

Som takkk fikk jeg en 6 mnd. gammel hane som nå er ivrig med galingen sinn hele døgnet. Hanhar fått navnet Noruega!

Etter foredraget, var det valig konsultasjon. Vi hadde  ca.  25 pasienter. 3 av dem kommer til legen vi har kontakt med i Aguacatán tirsdag fordi det var mer kompliserte tilfeller.
Ingen kommentarer: