torsdag 18. oktober 2012
Det er allerede kveld 16. oktober, og lenge siden jeg har skrevet på bloggen.

Regntiden sluttet for 2 dager siden, og da ble det brått kaldt om natta. Insektene søker ly på veggen rett utenfor inngangen vår, så om morgenen er det ganske tett på den lyseblå veggen. Satt utenfor i kveld og det er litt for mange av de flygende maurene som svermer rundt til at det er behagelig. Men det er så fredlig og mange spesielle lyder, og nå kom også katten Tom med en mus han har fanget. Han ble litt bortskjemt med tørrfor, så i dag har jeg vært litt streng med ham, og han har tydeligvis fattet poenget!

Har fått murt opp en liten mur og lagt på teglfliser som jeg fikk kjøpt i El Tejar, Chimaltenango, på vei hit fra Guatemala City. Det er vår gode venn Fidel som gjorde jobben søndag. Muren er så god å sitte på om morgenen når solstrålene fra øst kommer igjennom trærne, og kaffen smaker ekstra godt der og da.

I dag har jeg malt doen nesten ferdig. Det er tungt å få oljemaling av dårlig kvalitet inn i de rå lecablokkene som utedoen er murt opp av.

Kaffebuskene titter inn gjennom glipet øverst, så det er bare idyllisk å gå på do her. Har også malt et bord der vannfilteret, flott og funksjonelt, og pent(det er i leire!), skal stå.

Er ikke så fornøyd med sandhaugen som ligger midt på den lille plassen foran huset, men om kvelden setter jeg et lys i glass oppi haugen, og kaller den min lille vulkan. Fikk kjøpt noen flotte lys i glass fra Ole Jacobs kones stearinlysfabrikk. Glassene er pene og tåler høy temperatur, og blir utmerkede glass når lyset er brent ned.

Har også plantet 3 kaffebusker som kommer fra den andre siden av Pacayavulkanen der moren og søsknene til Sandra bor. Håper buskene vil trives her, det er jo et helt annet klima.

Var i Los Dolores som stedet heter på torsdag for en uke siden. Kom midt opp i et begravelsesfølge. En hel familie var blitt drept p.g.a. uenigheter om et jordstykke. 7 drept, 5 fra Dolores, den minste bare 2 mnd. Alle i landsbyen hadde samlet seg i følget, og bak kom alle tv-kanalene og alle avisene. Det lille stedet har aldri opplev maken.

Og fredag dro vi fra Guatemala city til San Matin Jilotepeq. Måtte jo besøke fadderbarnet mitt Kari Cecilia og resten av familien Guerra.
Kari Cecilia i drakt laget av gjenbruksmaterialer.

 Fransiska, forsidepiken på boka mi, begynner å bli litt sliten, men hun holder ut.Da vi dro fra Aguacatán for snart 2 uker siden, dro vi til Panajachel og ut til Jaibalito hvor vi bodde på hotellet til Terje og Monica Mæland. De startet ”det gode liv” for 18 år siden, og det er et flott sted å tilbringe noen dager på. Fikk med oss et frieri og en velsignelse av Maximon av det kommende bryllupet i USA.
Vulcano Lodge.
Atitlánsjøen har steget med 3 meter, og det er tydelig.
 Sjøen har steget med 3 meter!

Fisker med snorkel, og fester fangsten på ryggen.
Diego til høyre har laget en flott beltedyrskulptur i tre som skal på inngangsdøra vår i Agua Blanca. Juana, nr. 2 fra venstre lager nøkkelringer og perlearmbånd som jeg alltid kjøper for å selge for Clinica Noruega. de bor i Santiago Atitlán.
Banda COPMA deltok i en turnering i Panajachel og vi  fikk det akkurat med oss!
Og så dro vi til Guatemala City og bodde hos Gustavo og Enma nesten en uke.

Claudia dro hjem til Norge etter et formiddagsbesøk på Cerrito del Carmen og kunstskolen.


Pynta geit som delltok i dyrekonkurranse i Cerrito!

På ettermiddagen dro vi til Oakland Mall, et flott kjøpesenter med mye støy. Avsluttet med pizza på Vesuvio!
Avskjed med Claudia i Agua Blanca.

Mandag fikk vi begge farget og klippet håret hos Enma. Rene luksusen! Og etterpå gikk vi i 6. avenida som er gågate, og der fant vi et fint sted å spise lunsj. Saul Mendez, helt nyåpnet og kult! Aracely smilte fra øre til øre over pannekaker med sjokolade og jordbær.


Vi dr til Ole Jacob og jeg hadde møte med ham ang. Clinica Noruega. Aracely koste seg med filmer.

Da vi kom hjem til G & E hadde Enma blitt forsinket fordi en mann var blitt skutt i frisørsalongen rett ved der hun har sin salong. En raner hadde kommet inn, og en av de kvinnelige klientene hadde tatt frem våpen og skutt ham.

Vi dro tidlig til Antigua tirsdag. Møtte Jesper som har kontakt med et sykehus i Danmark som vil donere mye medisiner og utstyr til Clinica Noruega i Guatemala. Håper vi klarer å få til det.

Var innom galleriet La Antigua, Galeria del Arte, og ble glad over å se en av krukkene mine i inngangspartiet.


På Nim Pot hadde solgt noen flere bøker, og på Fridas hadde de god mojito, som alltid.

Om kvelden ble jeg invitert på avslutningsforestilling på kulturskolen Correos i Guatemala city. Det var i Nasjonalteateret, Teatro Miguel Angel Asturias. En fantastisk Nøtteknekkerforestilling, utdrag, med barn og unge. Symfoniorkester har de også. Dette er lovende for Guatemala.

Onsdag morgen møte med Victor Hugo som er diabeteslege og som kanskje kan hjelpe oss med innføring av sykehusutstyret. Om kvelden var det møte i styret i Clinica Noruega hjemme hos Jaime. Forbedring av kontrakter m.m.

Og torsdag til Dolores først, og så til Antigua for å spise lunsj på restauranten til Nils Rykken ”39 AZUL”. Ble invitert av Kjell Ove, veldig hyggelig.

Ingen kommentarer: