tirsdag 25. september 2012

Mandag 24 sepptember 2012

Agua Blanca, mandag 24. september
Etter en dag med stekende og stikkende sol, kom endelig regnet nå i kveld. De sier at dette har vært den tørreste regntiden på flere år. Mange maisåkre har rett og slett tørket inn til manges fortvilelse. Og vi var forberedt med gummistøvler, regntøy og ullundertøy, og alt er så å si ubrukt første uka her. Men det kan jo endre seg.Lørdag var det korpskonkurranse i Huehuetenango,

Og skolebandet på COPMA var selvfølgelig med. De hadde litt å forsvare fordi de vant fylkeskonkurransen for litt siden. Den gangen deltok 10 korps.

Denne gangen var det bare påmeldt 3, og det hele foregikk i gata utenfor kjøpesenteret Pais. Politiet dirigerte trafikken utenom, og stoppet opp alt hvis de trengtes. Det gjorde det når COPMA spilte. De brukte hele gata, og hadde en fantastisk koreografi med mange overraskende innslag. Tøft at Anny spiller på tubaen som Vigrestad Skulekorps ga til skolen i fjor. Tidligere har ikke jentene gitt seg i kast med blåseinstrumenter, så Anny går foran som et godt eksempel. Innslag med tydelig inspirasjon fra Hacedores de Lluvia og Ranferi Aguilar hadde også med, samt marimba som er Guatemalas nasjonalinstrument. COPMA var veldig bra, og de fortjente å vinne. Det ble intervju på lokaltv også selvfølgelig.

Etterpå dro vi hjem til Pedro og Maria som hadde invitert oss på middag. Maria elsker fugler, og spesielt papegøyer, så støynivået var høyt da vi kom inn der og alle fuglene skrek etter mat. Noen av papegøyene prater akkurat som Maria, plystre kan de også.

Maria lager veldig god mat, og vi koste oss med henne og Pedro, og sønnen Jose med kona Claudia og barna Pedrito (Lillepedro) og den yngste på 6 mnd. Walter.

Gikk hjemover i mørket over hengebrua.

Copma spiller i Huehuetenango.
Marimbainnslag i korpset til COPMA:
Anny spiller på tubaen fra Vigrestad Skulekorps.

Ingen kommentarer: