torsdag 4. oktober 2012

Onsdag 3. oktober 2012
En liten oppsummering av de siste dagene:

Elva Buca fikk endret leie og nå flyter den uten å grave ut på sidene.
Vi venter til neste store regnskyll med nye tiltak. Det var snakk om at alle skulle bidra med å bære stein til nye støttepilarer, men det er visst glemt, enn så lenge.
Fredag dro vi til Chajul sammen med Pedro. Avgang 7 om morgenen. Kort stopp i Sacapulas for å fylle bensin og kjøpe potetgull. Frokost på El Descanso i Nebaj. Spiste på takterrassen, fin utsikt, og sola varmet.
Var i Chajul ved 11-tiden. Clinica Noruega var åpen, og på skolen CEMIK var det 25 elever som koste seg med den lokale retten boxbol. Det er maismasse pakket inn i guisquilskudd, trukket i vann med litt aske i. Saus med chili og malte melonkjerner og tomat over. Kjempegodt syns jeg. Barna var så fornøyde fordi de hadde vært med å lage maten. Ana og Teresa som er lærere ble veldig glade for å høre at Jordal skole har samlet inn penger nok til et helt år til.

Og på Clinica Noruega var det åpent, og Juana jobbet og behandlet de som kom innom mens jeg var der. Hun vil fortsette til neste år, så vi skal fornye kontrakten med henne. Nå har hun bare et år igjen før hun er utdannet sykepleier.

Ingen kommentarer: