mandag 21. juni 2010

Klokka er 06.30 og vi er reiseklare. det er kun noen småting som står igjen. Kolera vaksine ble svelget ned på morgenkvisten, ikke særlig godt, men nødvendig. Om litt er vi underveis.

mandag 14. juni 2010

Snart reiser vi til Guatemala

Sitter å jobber med ting vi er nødt til å få unna før vi reiser. Hanne produserer keramikk for harde livet, og jeg sitter med et medlemsblad vi har ansvaret for. Det er ganske mange ting som må ordnes før vi reiser og dagene blir fort litt korte... Men når vi sitter på flyet kan vel skuldrene senkes litt.

Vi kommer tilbake med mer når vi er vel framme i Guatemala.

søndag 6. juni 2010

Vulkanutbrudd og orkan i Guatemala.

Gå også inn på: www.clinicanoruega.blogspot.com
eller Facebook - gruppen: Hjelp Guatemala - Clinica Noruega - 2010


   Bro i Baja Verapas er revet bort av de enorme vannmassene etter orkanen Agatha.


VI TRENGER HJELP SLIK AT VI KAN HJELPE!!!!
Guatemala er nok en gang rammet av naturkatastrofer, i flertall.
27 mai hadde vulkanen Pacaya et enormt utbrudd som sendte mengder med vulkanaske som la seg over store deler av landet. det ble erklært unntakstillstand i landet. Flyplassen er midlertidig stengt, og det er alle skoler også.
Og som om ikke dette var nok, så kom den tropiske orkanen Agathe med en vindstyrke på 18 som traff Stillehavskysten av landet 29. mai. Voldsomme regnskyll over store deler av landet har forårsaket jordras med dødsfall, ødelagte veier og isolasjoner. En situasjon vi vanskelig kan forestille oss. Orkanen kom overraskende mens befolkningen fortsatt var lamslått etter de kraftige vulkanutbruddene.
CLINICA NORUEGA har tidligere vist handlingskraft under orkanen Stan i oktober 2005. Nå har vi opprettet en klinikk i Guatemala City der vi kan ta imot pasienter og tilby helsesjekk av lokalt helsepersonell, samt herberge for dem som har mistet alt.
Vi tar imot all hjelp til konto 1080.21.91117